Achter de Hoven schijnt de zon!

Welkom in de gezelligste wijk van Leeuwarden: Achter de hoven!

Ingebed tussen het lommerrijke groen rondom stadsrivier de Potmarge, het spoor en de condensfabriek ligt Achter de Hoven: een levendig en groen eilandje in de stad. Ooit de lusthof van de adel, nu een oase voor iedereen.

Achter de Hoven: een levendige wijk

Op deze site laten we zien wat er allemaal in onze wijk gebeurt. Wist je bijvoorbeeld dat er in de Vegelinstraat een kinderpluktuin is? Dat wijkcentrum 't Knooppunt elke week van alles organiseert? En dat er verschillende actieve groepen zijn waar je je bij aan kunt sluiten, zoals een wandelclub en een kaatsvereniging?

Achter de Hoven: een groene wijk

Ooit was Achter de Hoven een adellijke lusthof vol fruitbomen. Met Buurtcoöperatie De Hoftuinen doen we deze geschiedenis eer aan. Bewoners creëren en onderhouden samen talloze kruidenbakken, bessentuintjes en fruitlanen, ondersteund door het wijkpanel. Heb je, of wil je, ook groene vingers? Sluit je aan!

Wijkpanel Achter de Hoven

Deze site is ook de thuishaven van het wijkpanel. Het wijkpanel is er van en voor de bewoners van Achter de Hoven. Samen organiseren en ondersteunen we activiteiten en faciliteiten voor de hele wijk, van filmavond tot waterspeelplaats. Heb je ook een idee? Of wil je weten wat je doen? Kijk dan vooral hier!

Cookie-instellingen